Coffee & tea
familiebedrijf sedert 1949

Onze familiale koffiebranderij, uniek in Brugge, gelegen in het hartje van de stad, bestaat sinds 1949. De winkel in Gent viert ondertussen zijn 10 e verjaardag.

Het branden van de koffie gebeurt ter plaatse en nog steeds op artisanale wijze. Er worden hoge kwaliteitseisen gesteld bij de selectie van de koffiebonen in de landen van oorsprong. Javana kiest hoofdzakelijk arabicakoffie’s voor zijn mélanges. Door het ambachtelijke brandprocédé kan de koffie zijn volle smaak, aroma en karakter behouden en dit in tegenstelling tot de fabriekskoffie. De speciaal ontworpen koffieverpakking met ventiel zorgt voor een optimale behoud van de aroma’s!

Jaques Verhaeghe op zoek naar kwaliteitsvolle koffiebonen

1986

Jacques Verhaeghe op zoek naar kwaliteitsvolle koffiebonen op de plantages in Guatemala

Koffiebonen van diverse oorsprong worden gemengd, zodat niet tegenstaande variaties door de oogst altijd dezelfde kwaliteit wordt behouden.

Sommige mengsels bevatten koffiebonen uit acht verschillende landen en dit om een egale koffiesmaak te bekomen. Hoe dit precies gebeurt behoort tot de knepen van het vak en jarenlange ervaring.

Koffiebonen van diverse oorsprong
Het ideale geschenk voor collega's, klanten, partners en/of medewerkers!

Het ideale geschenk voor collega's,
klanten, partners en/of medewerkers!

Op zoek naar het perfecte zakelijke geschenk? Koffie en/of thee is altijd een goed idee. Laat je inspireren door onze boxen of stel zelf een pakket op maat samen. 
Download onze brochure om alle mogelijkheden te verkennen. 

Over Javana

Sinds 1949 heeft Javana zich ook gespecialiseerd in de import van diverse theesoorten.

Wat in het begin hoofdzakelijk de zuivere origine thee betrof heeft zich in de loop der tijden ontwikkeld tot een groot assortiment van origine, aroma, vruchtenthee en infusies. De laatste maar niet te verwaarlozen ontwikkeling is de opgang van de Chinese en Japanse groene, zowel zuivere als gearomatiseerde theesoorten en de rooibos uit Zuid-Afrika.

Javana biedt een ruime keuze kwalitatief hoogstaande koffie, thee en accessoires voor zowel de particulier, de winkelier als de horeca.

Facebook Instagram